جای خالی تنگ مُهر در بین روستاهای هدف گردشگری در فارس!

ساخت وبلاگ

مُهرستان » چندی پیش معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان فارس طی مصاحبه ای گفت : روستاهای هدف گردشگری یکی از زیرساخت های مهم در توسعه گردشگری این استان محسوب می شود از این رو لازم است با برنامه ریزی های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت، نسبت به تامین و فراهم سازی امکانات و زیرساخت ها در آنها اقدام شود.
به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی مُهرستان؛ سید موید محسن نژاد اضافه کرد: هم اینک ۴۶ روستای هدف گردشگری در این استان وجود دارد که هریک از آنها دارای ویژگی های خاص تاریخی، طبیعی و گردشگری است.

او  همچنین گفت: در حال حاصر تمام روستای هدف گردشگری استان با تلاش مضاعف برای اطلاع رسانی و تبلیغات مناسب، شاهد حضور گردشگران داخلی و خارجی بسیاری هستند .

اما نکته‌ی جالب توجه در این گزارش آن است که با وجود پیگیری ها، مصوبات و قول های فراوان مسئولین محلی و استانی پیرامون معرفی و شناساندن جاذبه های تفریحیی و گردشگری روستای تنگ مُهر که به عنوان نگینی سبز در دل خطه‌ی گرم و خشک جنوب فارس می درخشد و آن را به دلیل شرایط زیست محیطی خاصی که دارد خود را نسبت به سایر مناطق پیرامون اش متمایز کرده است، نامی از این محل به عنوان یکی از جاذبه های گردشگری مطرح در استان نیست.

جای این سوال است که چرا چنین اتفاقی افتاده است؟ آیا پیگیری های مسئولین شهرستانی و استانی بی نتیجه بوده است؟ اسفندماه ۹۲ بود که با سفر استاندار وقت فارس به شهرستان مُهر طرحی با عنوان ساماندهی منطقه گردشگری تنگ مُهر مصوب شد. در این مصوبه آمده است؛ “با توجه به آماده بودن طرح گردشگری تنگ مُهر و همچنین وجود زیرساخت اولیه(راه ، برق و…) و نبود یک منطقه گردشگری در منطقه نیاز به ساماندهی تنگ مهر احساس می شود. براساس این نیاز جهت ساماندهی این منطقه طبیعی زیبا مصوب شد ابتدا دفتر میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان مُهر به نمایندگی تبدیل شود و سپس نسبت به ساماندهی تنگ مُهر از طرف سازمان میراث فرهنگی اقدام گردد و همچنین نسبت به نصب BTS  ( آنتن دهی موبایل) در تنگ مُهر اقدام شود”.

اما تاکون علاوه بر آنکه هیچ کدام از موارد فوق اجرایی نشده است، حتی نام این منطقه به عنوان یک روستای هدف گردشگری در استان فارس هم نامی برده نشده است.

شرایط مساعد طبیعی تنگ مُهر و عدم توجه به آن

به عقیده‌ی یکی از کارشناسان این حوزه؛ تنگ مُهر و سد تازه تأسیسی که در آن ساخته شده به عنوان یکی از پرآب ترین و زیباترین تفرجگاه طبیعی در جنوب استان فارس است که می توان گفت تاکنون کوچکترین حرکتی از سوی نهادهای مربوطه جهت بهره برداری از آن صورت نگرفته است.

عباس رضایی، داتشجوی دکتری تاریخ در گفت و گو با مُهرستان در ادامه به دو پتانسیل مهم « شرایط نسبتا مساعد طبیعی » و “حجم عظیم نیروی انسانی شاغل در مناطق صنعتی” در حوزه گردشگری شهرستان مُهر اشاره کرد و افزود: در طول تاریخ چندهزار ساله شهرستان مهر، موقعیت طبیعی (بلندی از سطح دریا به نسبت بنادر نزدیک به آن) و شرایط آب و هوایی خنک باعث شده بود که منطقه ییلاقی برای بازرگانان و ساکنین بنادر از جمله بازرگانان سیرافی تبدیل شود.

رضایی با تاکید بر اهمیت حضور مدیران آگاه و متخصص در این حوزه، اشاره کرد: در حقیقت توسعه تاریخی و گردشگری از یکسو موجب حفظ و حراست فرهنگ اصیل و بومی به عنوان میراثی ماندگار و کهن از نیاکان سخت‌کوش ما محسوب شده و از سوی دیگر دریچه های تازه‌ای از افق های اقتصادی را بر روی مردم این منطقه می گشاید.

وی همچنین با اشاره به ظرفیت های موجود بر توسعه و پیشرفت صنعت گردشگری و توریستی در کنار صنعت نفت و گاز در منطقه تاکید کرد و افزود: ساخت مهمانسرای ویژه گردشگری و همچنین کمک به تأسیس هتل­ها و مهمانسراهایی که ارزان قیمت بوده و به جذب گردشگران کمک می کند نیز از مهم ترین پیش نیازهای بخش گردشگری است که تکمیل هتل چهار ستاره نیک هخامنش در این شهرستان کمک شایانی به این موضوع خواهد کرد.

مهر لامرد...
ما را در سایت مهر لامرد دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : کاوه محمدزادگان mohrestan بازدید : 183 تاريخ : چهارشنبه 27 مرداد 1395 ساعت: 7:52