ضرورت توجه به فرهنگ در فرآیند توسعه شهرستان مُهر

ساخت وبلاگ

مُهرستان / حسین تقی زاده ؛ کارشناسی ارشد مدیریت اجرائی » تا مدت ها توسعه مقوله ای صرفا اقتصادی تلقی شده و کشورهای مختلف تنها از این جنبه به آن توجه می کردند و پیشرفت اقتصادی نیز به عنوان تنها ملاک توسعه هر جامعه مورد توجه قرار می گرفت، تفکر غالب این بود که به مدد…

مُهرستان / حسین تقی زاده ؛ کارشناسی ارشد مدیریت اجرائی » تا مدت ها توسعه مقوله ای صرفا اقتصادی تلقی شده و کشورهای مختلف تنها از این جنبه به آن توجه می کردند و پیشرفت اقتصادی نیز به عنوان تنها ملاک توسعه هر جامعه مورد توجه قرار می گرفت، تفکر غالب این بود که به مدد الگوهای مختلف توسعه اقتصادی، رشد تکنولوژی، انباشت ثروت و مواردی از این قبیل می توان به اهداف یک جامعه توسعه یافته دست یافت. توجه بیش از حد کشورها به اقتصاد به تدریج باعث بروز مشکلاتی در جوامع شد. این مشکلات از آنجا شروع شد که مقوله فرهنگ در جوامع مورد غفلت قرار گرفت. مفهوم توسعه فرهنگی توسط یونسکو در دهه ۶۰ میلادی مطرح گردید.

در تعریف یونسکو توسعه فرهنگی عبارت است از ” توسعه و پیشرفت زندگی فرهنگی یک جامعه با هدف تحقق ارزشهای فرهنگی به صورتی که با وضعیت کلی توسعه اقتصادی و اجتماعی هماهنگ شده باشد“.

نمی توان بدون توجه به فرهنگ به دنبال تغییرات در ابعاد مختلف جامعه بود چرا که هرگونه تغییر و پیشرفت در ابعاد اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و … منوط به نوعی پذیرش فرهنگی در جامعه است. در گذشته متاسفانه برنامه ریزان و مجریان شهرستان خواسته یا ناخواسته از مقوله فرهنگ غافل ماندند چه در زمانی که اولین دانشگاه وارد شهرستان شد و چه زمانی که مهاجرین غیر بومی وارد منطقه شدند و چه در زمان حاضر که با توجه به عقب ماندگی شهرستان در زمینه اقتصادی با تلاش فرماندار محترم در مسیر توسعه اقتصادی قرار گرفته است، تنها موردی که اصلا بحثی در مورد آن نمی شود و هیچ برنامه ای برای آن نیست فرهنگ است. متاسفانه در این بین فرهنگ بومی مورد اجحاف و بی مهری قرار گرفت، تا آنجا که هیچ جایگاهی در بین مجریان و برنامه ریزان شهرستان نداشته و ندارد. ما هر چقدر در امر توسعه اقتصادی بکوشیم و منطقه را از لحاظ اقتصادی قوی کنیم اما از لحاظ فرهنگی توسعه پیدا نکنیم یا تعامل فرهنگی ایجاد نکنیم در آینده ای نه چندان دور با بحران و مشکلات فرهنگی عدیده ای مواجه خواهیم بود کما اینکه این بحران را قبلا هم تجربه کرده ایم.

در حال حاضر با توجه به توسعه اقتصادی رو به رشد شهرستان مسئولین امر باید توجه ویژه ای به فرهنگ داشته باشند تا دچار تقابل فرهنگی و کم رنگ شدن آداب و ارزش های بومی نباشیم در غیر این صورت باید منتظر گسستگی بیشتر جامعه، جوانان، بی توجهی به ارزش ها و نیز عدم تمایل در مشارکت های اجتماعی و مدنی باشیم. باید منتظر سونامی فرهنگی دومی باشیم که ویرانگرتر خواهد بود و آن زمان دیگر فرصت برنامه ریزی در این زمینه را نخواهیم داشت. پیشنهاد می شود فرمانداری یا مسئولین امر به مقوله فرهنگ در کنار اقتصاد توجه بیشتری داشته باشند همانطور که کمیته توسعه اقتصادی تشکیل شده کمیته توسعه فرهنگی نیز تشکیل شود، از موازی کاری فرهنگی جلوگیری شود و ادارات و سازمان های مربوطه و متولیان فرهنگ، هماهنگی بیشتری در این زمینه داشته باشند .

مهر لامرد...
ما را در سایت مهر لامرد دنبال می کنید

برچسب : ضرورت توجه به تعهد سازمانی,ضرورت توجه به منابع انسانی,ضرورت توجه به فرهنگ,ضرورت توجه به محیط زیست,ضرورت توجه به صنعت گردشگری,ضرورت توجه به کارآفرینی,ضرورت توجه به حقوق کودکان,ضرورت توجه به امنيت اطلاعات,ضرورت توجه به علوم انسانی,ضرورت توجه به سلامت روان, نویسنده : کاوه محمدزادگان mohrestan بازدید : 130 تاريخ : پنجشنبه 28 مرداد 1395 ساعت: 12:56